Webbinarier & videor
Ta del av våra videor och webbsända webbinarier för specialister inom olika områden.
Webbsändningar och videos
Immunterapi som underhållsbehandling eller i andra linje?
Vad är skillnaden mellan underhållsbehandling med immunterapi och andra linjens immunterapi? Här förklarar Dr. Grivas skillnaden mellan dessa två koncept och vad detta innebär för patienten.
När sätter man in avelumab efter kemoterapi?
När ska man sätta in avelumab underhållsbehandling efter den sista dosen kemoterapi? Här ger Dr. Grivas sin syn på detta.
Hur många cykler kemoterapi innan avelumab?
Kan man påbörja avelumab underhållsbehandling redan efter till exempel tre cykler av kemoterapi om patienten uppvisar komplett sjukdomsrespons? Här ger Dr. Grivas sin syn på detta.
Utbildningswebbinarium inom Urotelial Cancer
Möt föreläsare som tar upp relevanta ämnen kring urotelial cancer och dess behandling kopplat till rådande kliniska riktlinjer.
Terapihantering BAVENCIO+ axitinib mRCC
Effekt och säkerhet BAVENCIO mMCC
Terapihantering BAVENCIO mUC
Effekt och säkerhet BAVENCIO mUC
Webinar - Treating urothelial cancer in a changing environment
Webinar POST ASCO GU - med fokus på njurcancer och urotelial cancer
Diskussioner om RWD-data inom njurcancer och urotelial cancer som presenterades under ASCO GU 2022. Vi intervjuar Professor Daniel Heng och Dr Ricky Frazer som sätter data i ett kliniskt sammanhang.
Dr Moshe Ornstein, Taussig Cancer Institute, Ohio föreläser om terapihantering inom mRCC med IO och TKI
Med hjälp av ett patientfall går Dr Ornstein igenom de behandlingsval man behöver göra när man behandlar en mRCC-patient i 1L med fokus på vikten av terapihantering och hur man praktiskt gör det i kliniken.
Inspirationsföreläsning om en akademisk karriär med Professor Thomas Powles
En inspirerade föreläsning med Professor Thomas Powles, Barts Cancer Institute, London, UK om en akademisk karriär inom utveckling av cancerläkemedel inom GU.
En sjuksköterskas perspektiv gällande terapihantering inom njurcellscancer – fokus på immunterapi
Terapihantering inom njurcancer med fokus på immunterapikombinationer
Professor Daniel Heng om mRCC på ASCO GU 2022
I denna intervju kommenterar Professor Heng abstracts gällande bland annat, IMDC-kriterierna, sekvensering och cytoreduktiv nefrektomi i immunterapi-eran.
RWD från Storbritannien inom avancerad njurcellscancer (mRCC) presenterade på ASCO GU 20221
Får fler mRCC-patienter tillgång till flera linjers behandling nu i immunterapi-eran? Vad får de för behandling? Se Ricky Frazer, Onkolog från Velindre Cancer Centre i Cardiff berätta om resultaten presenterade på ASCO GU 2022.
Kongressbevakning ASCO-GU 2023
Finala resultat från RWD studie AVENANCE
Dr Bartélémy delar finala data från AVENANCE - en fransk icke-interventions RWD-studie som följer upp effekt och säkerhet med BAVENCIO (avelumab) som 1L underhållsbehandling av UC-patienter.
Kongressbevakning ESMO 2022
Javelin Bladder 100 uppföljningsstudie
Dr Aragon-Ching delar resultaten från en uppföljningsstudie av JAVELIN Bladder100 hos patienter som fått behandling med 1L underhållsbehandling med BAVENCIO (avelumab) i 12 månader eller mer.
Preliminära resultat från RWD-studien AVENANCE
Dr Bartélémy delar preliminära data från AVENANCE - en fransk icke-interventions RWD-studie som följer upp effekt och säkerhet med BAVENCIO (avelumab) som 1L underhållsbehandling av UC-patienter.
Doktor Petros Grivas om behandlingslandskapet inom urotelial cancer
I denna intervju delar Dr Grivas bland annat sina reflektioner kring ESMO i Paris samt hur han tror att man i framtiden ytterligare kan optimera behandlingen för UC-patienter.
mRCC - behandling av patienter med sarkomatoida drag
Professor Daniel Heng väljer sin höjdpunkt från IMDC på ESMO i år och berättar mer om vilka data vi har idag om behandling av patienter med sarkomatoid mRCC.
Behandling av mRCC-patienter med hjärnmetastaser
Behandling av njurcancerpatienter med hjärnmetastaser är utmanande och fler prospektiva studier behövs. Se Professor Negrier berätta hur hon resonerar kring behandlingen av dessa patienter.
Prof. Ornstein föreläser om kombinationen checkpointhämmare (CPI) och tyrosinkinas-hämmare (TKI) vid avancerad njurcellscancer (RCC)1
Information till patient vid insättning av CPI och TKI
Vid initiering av kombinationsbehandling med immunterapi med checkpointhämmare och TKI vid avancerad njurcellscancer är det viktigt att informera patienten om möjliga biverkningar med de två alternativen, vad de behöver vara uppmärksamma på och när de behöver kontakta vården.
Kombinationen CPI och TKI - dosering
Hur optimeras dostitrering av axitinib vid kombination av immunterapi med checkpointhämmare och TKI-behandling med axitinib?
Kommer biverkan från CPI eller TKI?
För patienter med njurcancer som behandlas med en kombination av checkpointhämmare och TKI kan biverkningarna överlappa, så det är viktigt att utreda orsaken till biverkningarna för rätt hantering.
Kombinationen CPI och TKI - terapihantering
Patienter som behandlas med en kombination av immunterapi och TKI behöver vara observanta på potentiella immunrelaterade biverkningar redan från första behandlingsdagen. De skall informeras att kontakta behandlande klinik även vid lindriga symptom.
Användning av kortikosteroider vid behandling med checkpointhämmare (CPI)
När man misstänker immunrelaterade biverkningar då immunterapi och TKI-behandling kombineras, är det mycket viktigt att påbörja steroidbehandling tidigt.
Hantering av biverkan diarré
Hur hanteras en biverkan som diarré vid kombinationsbehandling med CPI och TKI vid avancerad njurcancer?
Relaterade sidor
ILCO
ILCO är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation vars ändamål är att tillvarata intressen och rättigheter för personer med olika funktionsförändringar i tarmkanalen och urinvägar, samt närstående.
Njurcancerförening
Svenska njurcancerföreningen arbetar nära professionen och forskningen för att sprida så mycket information som möjligt om sjukdomen, aktuella behandlingar och nya rön.
Cancerfonden
Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation. Organisationen får inget statligt stöd utan är helt beroende av gåvor, och bidrar till att föra forskningen framåt